Project KNRM bedrijfskleding

Alle vrijwilligers in doeltreffende uniforme kleding

De KRNM beschrijft zichzelf als volgt;
Zeeman in nood? Surfer vermist? Zeiljacht met gebroken mast door harde wind? Onze reddingbootbemanningen zijn 24 uur per dag stand-by om mensen te redden. Onder alle weersomstandigheden. Onze artsen van de Radio Medische Dienst geven via telecommunicatie zeelieden medisch advies bij ziekte en ongevallen, waar ook ter wereld. Op het strand en in de duinen helpen onze kusthulpverleningsvoertuigen op moeilijk bereikbare plaatsen. Wij geven veiligheidsvoorlichting om ervoor te zorgen dat iedereen veilig het water opgaat. Dat doen we vol overgave met gedreven vrijwilligers, ondersteund door betaalde krachten. Iedere dag weer. Professioneel en kosteloos.

Identico verzorgt al een aantal jaren de bedrijfskleding voor alle KNRM vrijwilligers. Lees verder om te ontdekken hoe dit project vorm heeft gekregen.

Start van het project: ‘Koffie en inventariseren’

Ook dit project is gestart op de juiste manier; Eerste koffie drinken en samen goed overzicht krijgen in de wensen, eisen en mogelijkheden van beide partijen. Samen met KNRM is besproken wat de vrijwilligers belangrijk vinden bij het kiezen van de juiste bedrijfskleding. Uitvoering, pasvorm en draagconform komen aan bod maar natuurlijk ook de wensen van de KNRM over kleuren en huisstijl. Daarnaast hechten de vrijwilligers belang bij een eigen identiteit van het reddingstation waar zij vrijwilliger zijn.

Uitzoeken en uitwerken

Op basis van de informatie uit het ‘rondje koffie’ gaat Identico in overleg met haar leveranciers om de wensen en eisen te vertalen in een 1e uitwerking. Hierbij wordt met name gekeken naar de haalbaarheid en leverbaarheid van de kleding in de gewenste kleurstelling en de uitvoerbaarheid van overige huisstijlelementen. Dit onderzoek geeft duidelijk inzicht in de verwachte levertermijn en de bijbehorende prijsstelling.

Vervolgens is in overleg met de KNRM de keuze bepaald voor de definitieve uitvoering van de bedrijfskleding. De KNRM verzorgt daarna een opgave van de modellen, de aantallen en de maatvoering van de initiƫle levering bedrijfskleding.

Voorbereiden 1e levering

Na goedkeuring van de aangeleverde voorbeeld kledingmodellen gaat Identico aan de slag om de 1e levering van bedrijfskleding voor te bereiding. De productie van de basiskleding wordt opgestart en de voorraden van de specifieke KRNM elementen worden geproduceerd. Als alle onderdelen gereed zijn begint het secure werk van assembleren en per reddingsstation verpakken en uitleveren van de kleding.

Vanaf nu bestellen via de webshop

Met 45 reddingstations komen er altijd wel nieuwe vrijwilligers bij of is de kleding gewoon een keer aan vervanging toe. Om het KNRM hoofdkantoor zo min mogelijk te belasten met het organiseren van de bedrijfskleding heeft Identico een webshop gemaakt speciaal voor de KNRM vrijwilligers. Ieder reddingstation heeft eigen inloggegevens en kan geheel zelfstandig kleding bestellen. De bestelde kleding wordt een paar weken later vanzelf bij het station afgeleverd.

Het KNRM hoofdkantoor heeft inzicht in de bestelde kleding per reddingstation en houdt zo de vinger aan de pols voor het verbruik en de kosten van bedrijfskleding.

Scroll naar boven